Оголошення

23 жовтня 2024 року в Києві Громадська спілка «Українська вітроенергетична асоціація» (УВЕА) та Інститут загальної енергетики НАН України підписали Меморандум про партнерство і співпрацю.

241023164911224 3438 jpg

У цьому документі сторони підтвердили намір об'єднати зусилля для ефективного та збалансованого розвитку енергетичної системи України, її «зеленої» трансформації та повоєнного відновлення. Вони також домовилися популяризувати використання енергії вітру, спільно вивчати новітні технології вітроенергетики та працювати над розвитком національного потенціалу цієї галузі.

«Сучасний сектор вітроенергетики потребує якісного наукового підходу, особливо в плані інтеграції вітрової генерації в енергосистему України та розвитку національної промисловості, – підкреслив голова Правління УВЕА Андрій Конеченков. – Саме тому наша Асоціація завжди підтримувала співпрацю з інституціями Національної академії наук України. Я впевнений, що наше партнерство з Інститутом загальної енергетики НАН України вийде за межі Меморандуму, адже обидві сторони мають професійні та технічні ресурси для реалізації різноманітних проєктів. Інститут володіє потужною базою для системного аналізу й прогнозування розвитку енергетики, а також моніторингу технічного стану об’єктів енергетики, що є важливим для подальшого розвитку галузі».

Детальніше за посиланням тут.

©2024 Iнститут загальної енергетики НАН України

Search

  • Головна
  • Про інститут
  • Структура
  • Новини
  • Видавнича діяльність
  • Підготовка кадрів