Оголошення

Науковці Інституту загальної енергетики НАН України, енергетики та виробники електроенергії започаткували співпрацю на користь розвитку галузі.


22 червня 2023 року науковці Інституту, виробники відновлювальної електроенергії та представники регіонального оператора системи розподілу ПАТ «Черкасиобленерго» провели спільну виїзну зустріч з метою підвищення ефективності та надійності функціонування енергетичної системи, вирішення ряду проблем галузі.

230705152107356 8820 jpg                230705151821529 6270 jpg

 

До складу делегації Інституту загальної енергетики НАН України увійшли заступник директора із науково-організаційної роботи доктор технічних наук Артур Запорожець, провідні наукові співробітники відділу прогнозування розвитку електроенергетичного комплексу кандидати технічних наук Тетяна Нечаєва й Олександр Згуровець і старший науковий співробітник відділу трансформації структури паливно-енергетичного комплексу кандидат технічних наук Тетяна Білан. Організував і модерував зустріч директор навчального центру ПАТ «Черкасиобленерго» Дмитро Галат.

 230705152015464 5315 jpg                         230705151602547 3868 jpg

 

Під час обговорень мовилося про те, що у складний для України час важлива не лише надійна робота енергосистеми, а й енергетична незалежність нашої країни, і саме комплексні та відповідальні рішення усіх учасників процесу зможуть гарантувати реальні результати.

Ця зустріч матиме неабияку практичну користь для науковців Академії, бо дасть поштовх подальшим їхнім дослідженням і розробкам, які й зможуть стати у пригоді як виробникам електричної енергії, так і операторам системи розподілу. І це – ще один важливий крок на шляху до енергетичної незалежності й екологічної безпеки України.

«Співпраця, яку ми сьогодні започатковуємо з учасниками енергетичної галузі, надзвичайно важлива для української науки. Адже завдяки взаємодії з потужними компаніями, ми, науковці, матимемо доступ до первинних джерел інформації про роботу обладнання у реальних умовах. Це дасть нам змогу отримувати якісно нові наукові результати й розробляти і впроваджувати ефективні технічні рішення. Відновлювані джерела енергії посідають значне місце у структурі енергопостачання і розв’язують проблеми енергетичної безпеки. Тому що це важливі маневрені потужності, які використовуватимуться для збалансування енергетичного споживання», – наголосив заступник директора Інституту загальної енергетики НАН України доктор технічних наук Артур Запорожець.

Дивитися на YouTube

©2024 Iнститут загальної енергетики НАН України

Search

  • Головна
  • Про інститут
  • Структура
  • Новини
  • Видавнича діяльність
  • Підготовка кадрів