Оголошення

    Інсhttps://files.nas.gov.ua/PublicMessages/ContentPhoto/0/2023/09/230912131316973-4555.jpgтитут загальної енергетики НАН України та фінська компанія «LightningChart Ltd» підписали ексклюзивний договір на безкоштовне використання прикладного програмного забезпечення для візуалізації даних

Програмне забезпечення «LightningChart» активно впроваджується у різних сферах і галузях, зокрема в енергетиці, економіці, автоматизації, моніторингу промислових процесів, телекомунікації, транспорті й логістиці, авіації, оборонно-промисловому комплексі тощо. Його також можна широко використовувати у наукових дослідженнях.

Програмне забезпечення адаптоване для використання на різних платформах – desktop, web і mobile. Воно дасть Інституту змогу, по-перше, створювати конкурентні на сучасному ринку програмні продукти, по-друге, використовувати передовий досвід у розробленні програмного забезпечення, адже, крім безпосередньо програмного забезпечення, виробник надає нам і технічну підтримку. 

Команда Інституту на початковому етапі співпраці планує використати це програмне забезпечення для створення геоінформаційної системи у сфері відновлюваної енергетики. Така система дасть змогу глибоко проаналізувати можливості використання генерувальних потужностей відновлюваної енергетики в окремих регіонах України і буде важливим складником повоєнного відновлення нашої країни.

Серед користувачів програмного забезпечення «LightningChart» – такі відомі компанії, як «Tesla», «Medtronic», «Samsung», «Airbus», «Siemens», «Mitsubishi Electric» та багато інших.

Інститут запрошує до співпраці установи Національної академії наук для реалізації спільних наукових проєктів із використанням програмного забезпечення «LightningChart».

Інформація про новину на порталі НАН України

©2024 Iнститут загальної енергетики НАН України

Search

  • Головна
  • Про інститут
  • Структура
  • Новини
  • Видавнича діяльність
  • Підготовка кадрів