Оголошення

 

Колективом науковців Інституту загальної енергетики НАН України під керівництвом члена-кореспондента НАН України Віталія Бабака з 2014 року було розроблено, виготовлено та передано для потреб ЗСУ близько 100 екземплярів опалювально-варильних печей тривалого горіння (патент на винахід № 119301 від 27.05.2019, Бюл. № 10), які призначено для обігріву різних типів приміщень з можливістю одночасного приготування їжі.


У зверненні командування 72 ОМБР ЗСУ ім. Чорних Запорожців від 13.09.2021 до президента НАН України, академіка НАН України А.Г. Загороднього йшлося про необхідність продовження роботи з удосконалення та розроблення нових зразків печей з урахуванням досвіду роботи в бойових умовах, наголошувалось на надзвичайній актуальності серійного випуску печей даної модифікації.З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну було прийнято термінове рішення про модернізацію зазначених печей, запропоновано ряд вдосконалень, що покращують їх експлуатаційні характеристики. На базі Інституту загальної енергетики НАН України проведено випробування модернізованої печі, в результаті яких встановлено працездатність та можливість її дрібносерійного виробництва.


На виконання спільного рішення Президії НАН України, Інституту загальної енергетики НАН України і ТОВ «Промел енергоавтоматика» було розроблено технічну документацію, проведено випробування та налагоджено дрібносерійний випуск опалювально-варильної печі тривалого горіння «ПІЧ-М» (заявка на патент u 2022 0283).

 Опалювально-варильни печі тривалого горіння для потреб ЗСУ

 

За підтримки Національної академії наук України і особисто її Президента – Загороднього Анатолія Глібовича, в результаті співпраці Інституту загальної енергетики НАН України, ТОВ «Промел Енергоавтоматика» та волонтерів було виготовлено й поставлено 46 штук опалювально-варильних печей довготривалого горіння нового покоління нашим захисникам з ЗСУ, зокрема, реактивного артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи 72 ОМБР ім. Чорних Запорожців ЗСУ, які у зоні бойових дій мужньо боронять рідну землю, права та свободи нашого українського народу.


Підрозділи ЗСУ, які вже експлуатують ці пічки, виносять подяку та наголошують, що експлуатаційні характеристики печей є найкращими з усіх, які використовуються.

podyaka babak podyaka zahorodnomu


Разом переможемо. Слава Україні! Героям слава!


Інформація про новину на порталі НАН України 

©2024 Iнститут загальної енергетики НАН України

Search

  • Головна
  • Про інститут
  • Структура
  • Новини
  • Видавнича діяльність
  • Підготовка кадрів